Companii

Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vândute unui investitor german de 35 de ani

Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vândute unui investitor german de 35 de ani

Autor: Mirabela Tiron

10.07.2012, 00:07 3649

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal, intrate în in­solvenţă în 2010 şi care făceau parte din grupul International Railway Sys­tems, controlat de Cristian Burci, au fost preluate pentru su­ma de peste 30 mil. euro de un joint-ven­ture for­mat din două firme înre­gis­trate în Ger­ma­nia şi Olan­da, a anunţat admi­nis­tratorul judiciar.

"Tranzacţia re­pre­zintă o soluţie de redre­sare integrată: infuzie de capital, ac­ces la piaţă, echipă de management şi sus­ţinere din partea cre­ditorilor. Se evi­tă ast­fel închiderea a trei companii şi sunt salvate peste 1.500 de locuri de mun­că", au spus oficialii Casei de In­sol­ven­ţă Transilvania (CIT), admi­nis­tra­to­rul judiciar al companiilor Astra Va­goa­ne şi Meva. Suma de peste 30 mil. euro se va duce în contul băncilor creditoare. RBS Bank, ING, Citibank Europe şi Piraeus Bank care au creditat cu 120 mil. euro dezvoltarea fabri­cilor lui Burci.

Burci, cunoscut ca "regele vagoa­ne­lor" prin cele trei firme cu afaceri de su­te de milioane de euro înainte de criză, se retrage complet din această in­dus­trie din cauza lipsei comenzilor şi a dato­riilor mari acumulate.

Activele celor trei fa­brici au fost transfe­ra­te pe o nouă firmă, nu­mi­tă Astra Rail In­dus­tries, deţinută de As­tra Rail Management B.V din Olanda, cu un pa­chet de acţiuni de 95%, şi de Astra Rail Ma­nage­ment din Ger­ma­nia, cu 5%, potrivit da­telor de la Re­gis­trul Co­mer­ţului. Ad­mi­nistra­to­rul com­pa­niei este Thomas Manns, 35 de ani, năs­cut în Northeim (Germa­nia), tot po­tri­vit datelor de la Re­gistrul Co­mer­ţu­lui. "Nu vă putem ofe­ri nicio in­for­ma­ţie despre inves­ti­tor", a trans­mis te­le­fonic un repre­zen­tant al admi­nis­tratorului judi­ciar al companiei.

Citeşte materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO