Companii

Fabricile Policolor din România şi Bulgaria au avut afaceri de 30 mil. euro în S1, minus 9%. „Vânzările de lacuri şi vopsele au încetinit considerabil“

Fabricile Policolor din România şi Bulgaria au avut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.08.2019, 09:13 344

Acţionarii Policolor au finalizat construcţia fabricii de lacuri şi vopsele pe care au ridicat-o în zona Militari din Bucureşti la sfârşitul lunii iulie, cu o lună mai târziu decât era planificat.

Producătorul de vopsele Policolor-Orgachim, care are două fabrici – în Ro­mânia şi în Bulgaria – a avut în primul se­mestru din 2019 vânzări de 30,1 milioane de euro, în scădere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 7,6% sub valoarea bugetată, potrivit datelor din raportul publicat de Reconstruction Capital II, acţionar cu 40% în grupul Policolor.

De asemenea, EBITDA (profitul operaţional) a fost în primele şase luni ale anului 2019 de 800.000 de euro, „semnificativ sub nivelul bugetat de 1,4 milioane de euro“, arată aceeaşi sursă.

„După un prim trimestru puternic, vânzările de lacuri şi vopsele au încetinit considerabil în al doilea trimestru, parţial din cauza cererii scăzute, dar şi din cauza dificultăţilor în furnizarea întregii game de vopsele în vederea deschiderii noii fabrici Policolor din Bucureşti“, se arată în raportul Reconstruction Capital II (RC2).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO