Companii

Fabryo: Promotiile ne-au ridicat cota de piata

20.10.2009, 23:17 60

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut defondul de investitii suedez Oresa Ventures, a inregistrat inprimele noua luni o stagnare a vanzarilor, chiar daca piata ascazut cu 25% fata de anul precedent.

Mentinerea nivelului din 2009 a fost realizata datoritacampaniilor de promovare si lansarii de produse noi, in care ainvestit circa un milion de euro.

"La sfarsitul lunii septembrie suntem la acelasi nivel din 2009,chiar daca piata a scazut puternic, pentru ca am reusit sa castigamcota de piata. In acelasi timp, am reusit sa crestem profituloperational prin optimizarea numarului de produse", explica AlizKosza, CEO al Fabryo.

Compania a lansat anul acesta vopseaua Savana cu Teflon pentrubaie si bucatarie, care genereaza deja circa 10% din vanzarileFabryo, dar si o campanie de promovare a brandului Innenweiss, carea majorat vanzarile cu 17% in perioada celor trei luni dedesfasurare. "Deja ne-am atins obiectivul pentru vopseaua cu Teflonpentru baie si bucatarie si au ridicat ponderea brandului Savana la51% in businessul Fabryo. Prin aceste campanii ne-am adresat celorpe care ii intereseaza ce produse folosesc pentru amenajarealocuintei", spune Kosza.

Fabryo a mai lansat in prima parte a anului si tencuialadecorativa structurata Savana cu efect Acvastop, care a fostutilizata pentru proiecte de conservare a patrimoniului bisericesc,si amorsa Savana cu efect antimucegai.

Compania a realizat insa o scadere a vanzarilor de tencuieli cucirca 10-12%, din cauza caderii pietei de termoizolatii. "La noieste un haos national in ceea ce priveste programul de reabilitare,pentru ca nu exista un control strict al lucrarilor. Caietele desarcini au probleme mari legate de calitatea constructiei si nu sestie cine stabileste etapele constructiei si cine controleazalucrarile", sustine CEO-ul Fabryo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO