Companii

Fac afaceri de jumătate de milion de euro cu cinci cofetării greceşti

Fac afaceri de jumătate de milion de euro cu cinci...

Autor: Roxana Petrescu

01.02.2016, 00:06 2747

Zoomserie este o companie înfiinţată în anul 1982 în zona Tesalonic, Grecia, prezentă astăzi în România cu cinci unităţi cu afaceri de jumătate de milion de euro.

De-a lungul anilor această afa­cere s-a extins, aflându-se într-o continuă dez­vol­tare. Com­pania este spe­cializată în pro­ducţia şi vânzarea prin ma­ga­zine spe­cia­lizate a prăjitu­rilor şi a îngheţatei, în acest moment având un porto­foliu de 700 de specialităţi de cofe­tărie, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei. Pe plan naţional, franciza a fost lansată în 2011, în acest moment fiind deschise cinci unităţi sub brandul Zoomserie în România, dintre care trei sunt în franciză. Compania este prezentă în Bucureşti, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea, dar este în căutare de parteneri pentru extinderea în Cluj, Timişoara, Braşov, Galaţi, Piteşti, Ploieşti şi Iaşi. Ziarul Financiar va prezenta în următoarea perioadă o serie de afaceri din România care se extind în sistem de franciză, precizând atât costurile aferente unui astfel de business, cât şi planurile de viitor ale acestor com­panii.

Investiţia ini­ţială în deschi­derea unei unităţi porneşte de la 80.000 de euro, dar poate ajunge până la 120.000 de euro. Taxa de franciză este de 10.000 de euro, contri­buţia lu­nară la bugetul de marketing fiind de 200 de euro. Durata contractului este de 7 ani. Dincolo de produsele clasice de patiserie, compania mai vinde snackuri, dar şi cafea sau băuturi răcoritoare.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, în 2014 businessul Zoomserie a ajuns la 380.000 de euro, iar estimările pentru 2015 vizau un business de 500.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO