Companii

Fac jumătate de milion de euro din vânzarea unui brand turcesc de jeans

Fac jumătate de milion de euro din vânzarea unui brand...

Autor: Cristina Roşca

20.01.2016, 00:05 1422

Compania Paradis Star operează pe piaţa locală 15 magazine sub brandul Motor Jeans, magazine specializate în vânzarea de jeans. Alte cinci unităţi din România sub acest brand sunt operate de parteneri în sistem de franciză. Brandul de jeans din Turcia, care are o experienţă de câteva zeci de ani, a intrat pe piaţa locală în 1992 şi a ajuns astăzi să acopere marile oraşe, respectiv Botoşani, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş. Pentru expansiune sunt vizate tot centrele urbane mari, respectiv Ploieşti, Bucureşti, Galaţi, Baia Mare, Craiova, Brăila. Pentru expansiune compania caută însă investitori interesaţi de un astfel de business.

Ziarul Financiar va prezenta în următoarea perioadă o serie de afaceri din România care se extind în sistem de franciză, precizând atât costurile aferente unui astfel de business, cât şi planurile de viitor ale acestor companii. Ziarul Financiar a lansat împreună cu compania de consultanţă Inventure Franchise Consulting în luna decembrie a anului trecut a doua ediţie a Catalogului francizelor din România.

„Compania Paradis Star oferă partenerului consultanţă pe tot parcursul colaborării, de la alegerea spaţiului, a mobilierului sau a produselor, până la aranjarea mărfii şi instruirea personalului angajat. Partenerul trebuie să aibă însă o minimă experienţă în domeniul retail şi să fie pasionat de modă“, spun oficialii Paradis Star.

Investiţia iniţială într-un magazin Motor Jeans variază între 2.000 şi 50.000 de euro, la care se adaugă un capital circulant de lucru de 10.000-50.000 de euro în primul an. Taxă de franciză nu există, nici redevenţă lunară, doar o contribuţie lunară de 2% din încasări la bugetul de marketing al companiei-mamă.

Magazinele din România deschise sub brandul Motor Jeans au avut în 2014 afaceri de aproape 225.000 de euro, iar oficialii companiei estimau pentru anul trecut o dublare a businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO