Companii

Factura la energie închide economia: Cei mai mari consumatori de energie şi de gaze naturale resimt puternic inflamarea facturilor, după Alro şi Azomureş venind rândul Chimcomplex să anunţe reducerea activităţii. Doar cele trei mari platforme industriale au împreună peste 5.400 de oameni, planurile de concedieri devenind opţiuni reale de supravieţuire

Factura la energie închide economia: Cei mai mari...

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2022, 17:20 1315

Chimcomplex reduce activitatea şi ia în calcul disponibilizări dacă preţurile nu se calmează. Alro sau Azomureş, trase pe dreapta şi ele.

Trei secţii consumatoare de gaze de pe platforma Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic local, se vor opri pe termen nelimitat în contextul în care în urma invadării Ucrainei de către Rusia gazul a ajuns să fie un fel de bun de lux pentru marii consumatori industriali. Aceasta este doar una dintre măsurile anunţată ieri de companie. După anunţ, acţiunile Chimcomplex au înregistrat în jurul după-amiezii un picaj de circa 14% la Bursa de Valori Bucureşti.

„Venim după o perioadă în care grupul nostru a avut o creştere sănătoasă şi s-a consolidat în rândul celor mai performante com­panii din industria chimică regională. Acum ne aflăm în faţa unor provocări socio-eco­nomice fără precedent în contextul răz­boiului din Ucraina. Suntem decişi să acţio­năm pentru contracararea trendurilor ne­gative ale pieţei şi păstrarea stabilităţii com­paniei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimţim,“ au declarat reprezentanţii Chimcomplex Borzeşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO