Companii

Fady Chreih, CEO al Regina Maria: Piaţa privată de sănătate simte o presiune fantastică pe costuri. Focusul jucătorilor este pe marje şi pe menţinerea profitabilităţii. Ne aşteptăm la o creştere „single digit“ a pieţei în acest an

Fady Chreih, CEO al Regina Maria: Piaţa privată de...

Autor: Mara Rolea

27.04.2022, 12:00 93

Companiile din domeniul sănătăţii private au avut afaceri de 11 mld. lei în 2020, ultimul an pentru care există date agregate, nivel de cinci ori mai mare faţă de 2009.

Piaţa privată de sănătate a fost printre cele mai dinamice sectoare din economie în ultimii doi ani marcaţi de pandemia de Covid-19, însă presiunea inflaţiei se simte din ce în ce mai tare, iar estimările indică un avans de o singură cifră pentru businessul privat din sănătate în acest an.

„Ne aşteptăm şi anul acesta să fie o creştere single digit a pieţei. Probabil că nu o să mai fie aceeaşi efervescenţă ca în ultimii doi ani. Ne aşteptăm să fie o creştere moderată a pieţei probabil de 6-7% anul acesta. Suntem mult mai  preocupaţi de mediul macroeconomic“, a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria, în cadrul videoconferinţei ZF Top 1.000 cele mai mari companii din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO