Companii

Familia Antonescu, 5 mil. euro într-un hotel de cinci stele

Familia Antonescu, 5 mil. euro într-un hotel de cinci stele

Hotelul cu 63 de camere a fost deschis ieri pe Calea Dorobanţilor din Capitală

Autor: Mirabela Tiron

12.06.2012, 00:07 3698

Familia Antonescu, proprietara agenţiei de turism Marshal Turism, a investit peste 5 mil. euro în cel mai nou hotel de cinci stele de pe Calea Dorobanţilor din Capitală, pe care l-a deschis ieri.

Investiţia în unitatea cu 63 de camere a fost anunţată încă din primă­vară de către companie şi vine să completeze portofoliul de active pe care îl deţine familia Antonescu.

"Avem deja clienţi care stau în hotel, am semnat contracte cu clienţii cu care lucram deja la agenţia de turism. De asemenea, până la finalul anului avem rezervate toate sâmbetele pentru nunţi, aşteptăm 4.000 de participanţi la aceste evenimente private", spus Ana Maria Moanţă, directorul de marketing al companiei. Nunţile vor aduce înca­sări de 200.000 de euro hotelului. Tariful pe noaptea de cazare într-o cameră single este de 99 de euro.

Firma Marshal Turism SRL, care deţine agenţia cu acelaşi nume şi un hotel de trei stele în zona Batiştei din Bucureşti, a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 53,5 mil. lei (12,7 mil. euro) şi un profit net de 0,2 mil. lei (0,06 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În hotelurile de cinci stele din Capitală sunt circa 80 de săli de evenimente, cu o capacitate totală de 12.000 de persoane, potrivit unei analize a ZF care mai arată că încasările din organizarea de evenimente şi servicii de catering s-ar putea ridica la 30-40 mil. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO