Companii

Familia Bazac extinde businessul Ferrari in Monaco si anunta o noua concesiune in afara tarii

Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii, are aproape jumatate din actiunile importatorului Ferrari pe piata locala, un business care i-a adus anul trecut un profit operational de 380.000 de euro

Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii, are aproape jumatate din actiunile importatorului Ferrari pe piata locala, un business care i-a adus anul trecut un profit operational de 380.000 de euro

23.05.2010, 23:41 230

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, va deschideal doilea magazin Ferrari in luna iulie, in principatul Monaco, inurma unei investitii de 3,5 milioane de euro, dupa ce a inauguratprima unitate de acest tip pe Calea Victoriei din Capitala indecembrie 2009.

Compania Forza Rossa este detinuta de fostul ministru alsanatatii Ion Bazac, cu o participatie de 47,50%, sotia sa, CameliaBazac (31,4%) si Cefin Holding (21,2%).

Forza Rossa a deschis singura concesiune Ferrari in Romania inmai 2008 in urma unei investitii de 5 milioane de euro, iarulterior a mai deschis si un magazin in Capitala.

"Luca di Montezemolo (presedintele Ferrari - n. red.) va anuntalansarea Ferrari Store in Monaco si tot atunci va da detalii despreviitoarea concesiune Forza Rossa. Vom fi astfel primul concesionarcare are si magazine si concesiune Ferrari in alta tara", adeclarat Ion Bazac, presedintele Forza Rossa.

Magazinul este singurul Ferrari Store din Principatul Monaco,intr-o zona in care exista sase concesiuni ale producatoruluiitalian. Compania nu a dat detalii cu privire la viitoarea taraunde va fi deschis dealerul Ferrari.

"Propunerea noastra, si nu am fost singurii, a fost acceptata deFerrari, iar acum mergem cu Ferrari Store intr-o piata consacrata,sofisticata. Va fi singurul din zona, iar rezultatele comercialevor fi diferite, mai ales in perioada Marelui Premiu (Formula 1Grand Prix de Monaco - n. red.)", a spus Ion Bazac, care acum un anera ministrul Sanatatii in guvernul Boc I, din partea PSD.

Forza Rossa a comercializat in Romania, de la inaugurare, 69 deautomobile Ferrari. Pentru anul in curs concesionarul estimeazavanzarea celor 25 de unitati alocate, in timp ce pe lista deasteptare mai sunt 11 unitati, ce vor fi livrate in functie dedisponibilitatea constructorului.

Compania a anuntat o cifra de afaceri de 6,5 milioane de europentru anul trecut, in timp ce pentru 2010 urmareste crestereabusinessului la 10 milioane de euro.

"In 2009 ne propuneam 8 mil. euro, dar criza a facut caafacerile sa fie mai mici, iar profitul operational de 380.000 deeuro, pentru ca am avut investitii importante, cum este magazinulde pe Calea Victoriei. De la anul speram ca lucrurile sa fiediferite, pentru ca vom avea si magazinul din Monaco", a spusBazac.

In ponderea cifrei de afaceri a concesionarului Ferrarivanzarile de automobile reprezinta circa 60% in timp ce serviciilepost vanzare aduc 38% din business, invers fata de modelul standardal unei concesiuni Ferrari din cauza bazei restranse de automobiledin Romania.

In Romania sunt inmatriculate 168 de automobile Ferrari, la carese adauga si cele inmatriculate in alte tari. Anual Forza Rossa ainregistrat 80 de intrari in service pentru operatiuni deintretinere si reparare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO