Companii

Familia Calagiu pariază pe un concept de design interior în Dorobanţi. Anterior ei au deţinut local magazinele Gucci şi La Perla, operate în franciză

Magmatik ocupă spaţiul unde anterior a funcţionat, timp de 25 de ani, magazinul MyHouse.

Magmatik ocupă spaţiul unde anterior a funcţionat, timp de 25 de ani, magazinul MyHouse.

Autor: Cristina Roşca

29.03.2023, 11:00 586

♦ Magazinul Magmatik este un multibrand de design interior poziţionat pe segmentul de lux al pieţei de profil.

Familia Calagiu, un nume cunoscut în piaţa locală de lux pentru că de-a lungul timpului a deţinut mai multe francize de modă, controlează acum un magazin de design interior pe calea Dorobanţi din Capitală. Conceptul de la numărul 168 este unul de tip multibrand, având în portofoliu mărci precum Lalique, Hermes, Christofle, Rosenthal, Versace sau Villeroy & Boch.

Familia Calagiu a fost implicată anterior în operarea francizelor Gucci şi La Perla, ambele magazine din Bucureşti fiind închise între timp, unul anul trecut şi celălalt acum circa trei ani. Închiderea Gucci a venit ca urmare a unei decizii a grupului-mamă care a preferat să renunţe la modelul de franciză şi să îşi concentreze atenţia pe operarea directă.

Marca italiană Gucci, una dintre cele mai cunoscute din lume, a fost adusă pe plan local în 2010 de către un alt antreprenor - Alessandro Amato -, pentru ca apoi acesta să cedeze franciza  familiei Calagiu, care are afaceri şi în domeniul construcţiei şi mentenanţei.

În businessul de modă erau implicaţi reprezentanţii a două generaţii ale acestei familii - părinţii, dar mai ales copii Andrei şi Maria Calagiu, conform celor mai recente date ZF. Tot copiii sunt cei care au deschis Magmatik în locul unde anterior a funcţionat magazinul MyHouse deschis în 1998.

„În primăvara lui 2020 am achiziţionat stocurile vechii afaceri şi am preluat contractele cu furnizorii. Într-un moment în care toată piaţa de retail îngheţase, am văzut potenţial în nişa de casă şi decor de lux şi am ales să investim pentru a construi un nou concept“, povesteşte Andrei Calagiu. El a adus local în franciză şi brandul de modă SacoorBrothers, care figurează a avea un magazin în Băneasa Shopping City.

Magazinul Magmatik, afacere fondată de Andrei Calagiu alături de sora sa, a avut inaugurarea în pandemie, dar antreprenorii nu au comunicat nimic legat de acest business până recent.

„Am renovat spaţiul, am construit echipa şi am redeschis în vara aceluiaşi an. În 2021, am reuşit să dublăm cifra de afaceri, iar în 2022 am continuat creşterea cu 20% an la an, în ciuda faptului că a fost un an dificil pentru retail din cauza inflaţiei“, completează Maria Calagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO