Companii

Familia Chimişliu s-a asociat cu Bunge într-un siloz în Călăraşi

Familia Chimişliu s-a asociat cu Bunge într-un siloz...

Autor: Gabriel Razi

06.04.2015, 00:07 1479
Compania locală de agrobusiness Biochem, deţinută de familia Chimiş­liu din Constanţa, s-a asociat pentru a utiliza silozul şi magaziile de 44.000 de tone pe care le deţine în Dra­galina, Călăraşi, cu conglomeratul american Bunge.

„Este o colaborare din care va câştiga toată lumea. Cei de la Bunge vor desfăşura activitatea lor de trading în silozul din Dragalina“, a spus Bogdan Chimişliu, director şi acţionar la Biochem. Acordul dintre comerciantul din Constanţa şi americani se întinde pe o perioadă de trei ani, iar silozul ar urma să funcţioneze ca un punct nodal pentru Bunge atât în fluxurile de seminţe oleaginoase ce vin dinspre Bărăgan către fabricile de ulei ale grupului, cât şi ca un „punct de control“ pentru fluxurile de materii prime agricole ce vin dinspre ferme şi care sunt direcţionate către portul Constanţa pentru export.

„Bunge a intrat într-un acord strategic pe termen lung cu Biochem cu obiectivul de a oferi fermierilor mai multe locaţii de livrare pentru seminţe oleaginoase şi cereale“, a spus Stephen Karl, şeful din România al Bunge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO