Companii

Familia Chimişliu vrea să devină „bancă“ pentru agricultori

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

13.11.2014, 00:07 1528

Biochem, distribuitor de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe deţinut de familia Chimişliu din Constanţa, va acorda anul viitor primele credite fermierilor prin intermediul diviziei de creditare Biochem Creditare IFN. Compania se aşteaptă la un volum de credite de 50 milioane de euro după primul an de afaceri pe această piaţă.

„În agricultură este un spaţiu mare lăsat liber de bănci. Accesul la finanţare este dificil şi durează foarte mult obţi­nerea unei finanţări“, explică Bogdan Chimişliu, directorul Bio­chem, moti­vaţia pen­tru intrarea pe piaţa finan­ţărilor agricole. Intrarea Biochem pe piaţa de IFN pentru agri­cultură vine la scurt timp după ce competitorul Brise Group a făcut un pas similar. Aceste mişcări sunt făcute pe modelul patentat de Agricover, o altă companie din această piaţă, care a intrat pe piaţa de creditare în urmă cu şapte ani.

Bancherii tradiţionali se ţin în continuare departe de fermieri, iar expunerea bancară în acest sector înseamnă numai 4% din totalul creditelor şi angajamentelor de 70 miliarde de euro din ecomomie. Biochem va încheia anul cu afaceri de peste 35 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent şi cu 3 mil. euro investite în două silozuri de câte 10.000 de tone în Timiş şi Olt.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- planurile diviziei de creditare a Biochem, numărul de clienţi, tipuri de credite vizate 

- alţi investitori care au lansat IFN-uri pentru zona agricolă; expunerea băncilor pe sectorul agricol

- activitatea Biochem, investiţii, strategia de dezvoltare ; estimări privind evoluţia afacerilor în acest an 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO