Companii

Familia Duică creşte peste 45.000 de găini anual la Avicola Rojişte din Dolj şi vinde peste 5 milioane de ouă către reţeaua Carrefour

Familia Duică creşte peste 45.000 de găini anual la...

Autor: Florentina Niţu

22.04.2021, 07:00 597

Nicoleta şi Nicu Duică s-au întors din Belgia şi au cumpărat în 2014 spaţiul pe care se afla în perioada comunistă întreprinderea agricolă de stat Avicola Rojişte, unul dintre cei mai importanţi producători de pui din ţară, pe care au construit de la zero trei hale de creştere a puilor, după investiţii de câteva milioane de euro. În prezent, ei produc şi vând anual peste 5 milioane ouă în retail, reţeaua franceză Carrefour fiind principalul canal de desfacere.

„Am achiziţionat ferma în 2014 şi am început cu o hală de găini, iar acum avem trei şi o capacitate maximă autorizată de 45.000 de găini. Ne-am întors cu drag la noi în ţară, dar a fost greu să obţinem multe avize, însă am reuşit să facem faţă provocărilor. (...) Investiţia totală a fost de câteva milioane de euro, până în 5 milioane de euro“, a spus Nicu Duică, acţionar al Avicola Rojişte, o companie cu circa 25 de angajaţi. Antreprenorul a menţionat că reţeaua Carrefour este principalul canal de desfacere a ouălor, dar mai vinde şi către alţi retaileri.

În 2019, compania a vândut şi în HoReCa, dar Nicu Duică susţine că nu a fost rentabil, însă îşi doreşte pe viitor să vândă către magazine mici, tradiţionale, din zonă, cât şi să exporte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO