Valentina Ioniţă şi familia ei au pornit afacerea Legume de Ţară în urmă cu 11 ani, iar de la o mică fermă de legume, au dezvoltat şi o băcănie unde comercializează şi produsele altor fermieri, iar cea mai nouă ramură este cea de catering.
„În pandemie am ajuns şi la partea în care ne-am apucat să gătim pentru a avea cât mai puţine pierderi. Practic, acum avem trei ramuri, cultivăm legume certificate ecologic, vindem produsele de la alţi mici producători locali în băcănie şi partea de mâncare gătită cu ingrediente naturale“, a povestit Valentina Ioniţă, fondatoarea Legume de Ţară şi Băcănia cu Poveşti, care are peste un hectar de legume şi circa 2.000 mp de solarii. Ea a mai spus şi că anul trecut a fost unul bun pentru businessul de familie, mai ales că au reuşit să obţină certificarea pentru legume ecologice şi şi-au putut extinde baza de clienţi.
„Am livrat atât persoanelor fizice, cât şi unor revânzători şi astfel am putut cumva să ne stabilim un lux şi un anumit număr de legume cultivate. Dacă la început cultivam o varietate foarte, foarte mare pentru a face un coş de legume cât mai diversificat pentru clienţii noştri persoane fizice, în momentul în care am avut aceste cereri foarte stabile, ne-am putut concentra pe anumite culturi. De exemplu, cultura de castraveţi anul trecut a fost foarte solicitată, la fel ca şi cultura de roşii cherry. Pentru un mic producător câteodată este bine să aibă această predictibilitate şi stabilitate în vânzări. Aşa că a fost un an bun“, a spus Valentina Ioniţă în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny. Antreprenoarea adaugă că anul acesta vor continua câteva proiecte şi anume livrarea de mâncare către evenimente private sau corporate.