Companii

Familia Meinl revine la brandul Kandia

Autor: Adriana Rosoga

13.10.2010, 23:51 394

Fondul de investiţii Oryxa Capital deţinut de familia austriacăJulius Meinl, care a preluat în acest an afacerea Cadbury România(fosta Kandia-Excelent) de la Kraft, a revenit la vechea denumire acompaniei după ce a înregistrat la Registrul Comerţului societateape acţiuni Kandia Dulce.

Familia Meinl a deţinut fabrica de ciocolată şi produsezaharoase Kandia-Excelent şi în perioada 2003 - 2007, an în carebusinessul a fost vândut către Cadbury prin intermediul fonduluiVantas International pentru aproape 100 de milioane de euro.

Cadbury a achiziţionat compania pentru brand şi pentrumanagement, după cum anunţau reprezentanţii grupului în aceaperioadă.

În iunie 2008, în urma preluării Kandia-Excelent de către grupulCadbury, societatea şi-a schimbat denumirea în Cadbury România.

Familia Meinl, noul proprietar al companiei, a revenit ladenumirea de Kandia Dulce, unul dintre cele mai puternice branduride ciocolată şi produse zaharoase de pe piaţa locală. Compania maideţine în portofoliu brandurile de ciocolată Rom şi Laura,prăjitura Măgura, bomboanele Sugus şi Silvana.

Tranzacţia din acest an a inclus vânzarea mărcilorKandia-Excelent şi a unităţii de producţie din Bucureşti. Fabrica afost inaugurată în 2007, în urma unor investiţii de 13 mil. euro,şi produce atât ciocolată, cât şi bomboane şi prăjituri.

Cadbury România a avut în 2009 vânzări de 34 mil. euro şipierderi de 1,4 mil. euro şi un număr mediu de 577 de angajaţi,potrivit celor mai recente raportări ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO