Companii

Familia Socea aşteaptă 1.000 de pacienţi în spitalul de la Cluj

Tudor Socea

Tudor Socea

Autor: Ioana David

09.04.2015, 00:07 4160

Familia Socea din Cluj va deschide în iunie un spital de recuperare medicală cu 180 de paturi, în localitatea Suceagu, în apropiere de Cluj-Napoca, unde aşteaptă 1.000 de pacienţi pentru internare continuă.

Spitalul se numeşte Polaris Medical şi va avea servicii de recuperare cardiologică, neurologică, medicală, psihiatrie şi îngrijiri paliative (care se acordă de obicei în faza terminală a unei boli). 

„Cel mai mare deficit la nivel judeţean în ce priveşte serviciile cu spitalizare în regim privat se înregistrează în domeniul îngrijirilor paliative şi al psihiatriei. De aceea estimăm că aceste servicii vor fi cele mai accesate“, a spus Cristina Petruţ, directorul comercial al Polaris Medical. Spitalul este un proiect de aproximativ 10 mil. euro şi este cea mai mare investiţie greenfield de pe piaţa locală de servicii medicale din acest an.

Numele familiei Socea se leagă de EnergoBit, Ioan Socea fiind cofondator al furnizorului de echipamente şi servicii pentru domeniul energetic, al cărui capital majoritar a fost preluat de fondul de investiţii In­nova Capital şi de către BERD. De fapt, fondurile necesare investiţiei în spital au fost suţinute parţial din banii obţi­nuţi în urma acestei tranzacţii.

Preşedintele consiliului de administraţie al Polaris Medical este Tudor-Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO