Companii

Familia Socea face un spital cu banii din EnergoBit

Ioan Socea

Ioan Socea

Autor: Roxana Petrescu

17.10.2014, 00:08 2388
Familia Socea, unul dintre acţionarii EnergoBit, companie cu un business de peste 170 mil. euro în domeniul echipamentelor şi lucrărilor în energie, face prima investiţie majoră după cedarea controlului în 2012 al firmei fondate imediat după Revoluţie.

De la energie, familia Socea trece acum în sectorul medical unde a realizat o investiţie de 10 milioane de euro într-un spital de recuperare în Cluj, investiţie pe care speră să o amortizeze în opt ani.

Investiţia este realizată din fondurile proprii ale familiei, o parte din acestea venind din tranzacţia prin care cei trei clujeni care au fondat EnergoBit în 1990, printre care şi Ioan Socea, au cedat controlul companiei către fondul de investiţii polonez Innova Capital.

Spitalul se va numi Polaris, iar în prima etapă va avea 220 de paturi. În total peste 400 de oameni vor lucra în noul spital care va deveni funcţional din martie, 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO