Companii

Fares Orastie tinteste vanzari de ceaiuri de 5,6 mil. euro

09.03.2007, 13:27 201

Compania Fares din Orastie, producator autohton de ceaiuri din plante medicinale, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 5,6 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2006.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari estimata pentru acest an va fi influentata de orientarea din ce in ce mai mare a consumatorilor catre produsele naturiste, care sa compenseze prin caracteristicile lor efectele negative cauzate de stres si poluare", a declarat pentru ZF Transilvania Adelina Hanciu, brand managerul companiei.
Compania a investit anul trecut peste 0,5 mil. euro in vederea implementarii sistemului de siguranta alimentara prevazut de normele europene, iar potrivit conducerii companiei acest nivel investitional va fi continuat si pentru anul in curs.
"Credem ca piata romaneasca de ceaiuri in momentul de fata este destul de bine pozitionata comparativ cu restul tarilor membre ale Uniunii Europene, aceasta datorita diversitatii gamei de produse si a raportului de pret", a mai spus Hanciu.
Fares a dezvoltat o retea de distributie care include 22 de depozite situate in marile orase ale tarii, comercializarea marfurilor realizandu-se prin intermediul magazinelor naturiste, al farmaciilor sau al supermarketurilor.
"Detinem in momentul de fata peste 180 de hectare de terenuri cultivate, reusind astfel sa reinnodam traditia culturilor de plante medicinale prin introducerea de specii care de obicei se recolteaza doar din flora spontana", spune Adelina Hanciu.
Firma produce si comercializeaza diverse sortimente de ceaiuri medicinale cu caracter terapeutic, siropuri, uleiuri esentiale pentru aromaterapie, unguente, tincturi, ceaiuri aromate, retete pentru mame si copii.
"In contextul unei mai slabe puteri de cumparare venite din partea populatiei, si-au facut loc pe piata multi producatori care ofera marfuri de calitate slaba la un pret foarte mic, fenomen care dupa parerea noastra va fi stopat datorita normelor de fabricatie si calitate impuse de Uniunea Europeana", este de parere Adelina Hanciu.
Compania Fares, inglobata initial in regia Plafar, devine societate privata in 1990 cu capital 100% romanesc, avand obiect de activitate fabricarea zaharului, produselor din cacao, a ciocolatei, prelucrarea ceaiului, cafelei si a altor produse alimentare.
Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 147 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO