Companii

Farmacia Iris Pharm din Buzău a ajuns la 56 de locaţii şi aşteaptă afaceri cu 10% mai mari

Paul Negoiţă managerul Iris Pharm

Paul Negoiţă managerul Iris Pharm

Autor: Georgiana Mihalache

08.12.2017, 00:07 2111

Farmacia Iris Pharm din Buzău, o re­ţea regională de 56 de farmacii, aşteaptă afaceri de până la 35 de mi­lioane de lei anul acesta, în creştere cu 10% faţă de 2016 şi vizează conso­li­darea pe piaţa din Buzău şi des­chi­derea a încă trei farmacii în 2018.

„Efortul a fost de a ne consolida pozi­ţia pe piaţă şi de a fi cât mai aproape de pa­cienţi, de a avea o rază cât mai mare de acţiu­ne. Ne-am extins atât la nivel de Buzău, cât şi în zona rurală. Vânzările au fost puţin mai mari decât anul trecut. Achiziţionând punctele din ultima parte a anului, nu pot să-mi dau seama, dar ne închidem mai bine, undeva cu 10% mai mult. Nu am avut puncte care să scadă“, a spus pentru ZF Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm.  Iris Pharm a ajuns la 165 de angajaţi, iar farmacia păstrează şi partea de laborator, fiind prezentă mai ales în zonele rurale, acolo unde marile lanţuri nu s-au extins la fel ca în cazul marilor oraşe.

În România func­ţionează circa 7.750 de farmacii, din datele de la Statistică, iar 22% din piaţă este do­minată de primii cinci mari jucători.

La nivel regional însă, există şi lanţuri controlate de farmacişti care mi­zează pe extindere doar într-un judeţ sau în zonele apropiate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO