Companii

Farmacia Rural Pharma din Arad a ajuns la trei unităţi, toate la sat: „În oraşe este destul de greu să ne extindem, este costisitor“. Rural Pharma a pornit în 2017 şi a trecut de 2 mil. lei cifră de afaceri anual

În România sunt circa 3.000 de farmacii care funcţionează în mediul rural, din totalul de peste 8.000 de unităţi în toată ţara.

În România sunt circa 3.000 de farmacii care funcţionează în mediul rural, din totalul de peste 8.000 de unităţi în toată ţara.

Autor: Georgiana Mihalache

22.02.2022, 19:45 154

♦ Mediul rural a fost ocolit de marile reţele naţionale de farmacii, care s-au dezvoltat mai ales în oraşele mari.

Farmacista Mihaela Boată, care a creat în urmă cu cinci ani brandul Rural Pharma în judeţul Arad, s-a extins cu încă o unitate în 2021, ajungând la trei farmacii în total, în zona rurală, la câteva zeci de kilometri de oraşul Arad. Antreprenoarea crede că în 2022 piaţa farmaceutică se va mai contracta pe măsură ce se ridică restricţiile impuse de pandemie.

„În anul 2022 cred că piaţa o să stagneze. O să fie o scădere, nu o să se mai vândă teste de COVID, produse pentru imunitate, ne aşteptăm la o scădere, sperăm să nu fie aşa semnificativă“, a spus Mihaela Boată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO