Companii

Farmacia Salofarm din Bacău a ajuns la 62 mil. lei afaceri, plus 12% în 2020

Salofarm a pornit în 1991 de la dorinţa unei farmaciste de a deschide un business în domeniul său de activitate.

Salofarm a pornit în 1991 de la dorinţa unei farmaciste de a deschide un business în domeniul său de activitate.

Autor: Georgiana Mihalache

31.08.2021, 17:00 485

♦ Reţeaua numără 28 de farmacii în judeţele Bacău şi Brăila, având câteva dintre unităţi şi în mediul rural.

Salofarm, unul dintre cele mai puternice branduri regionale de farmacii, care cuprinde o reţea de 28 de unităţi în Bacău şi Brăila, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 62 mil. lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Businessul a crescut şi la nivel de profit, cu 33%, până la 1,6 mil. lei, iar reţeaua farmaceutică a mai angajat 26 de persoane.

Retailul farmaceutic a fost unul dintre puţinele domenii care au continuat să funcţioneze inclusiv în perioada de lockdown, când alte businessuri şi-au închis cu totul activitatea. În plus, nevoia de medicamente a pacienţilor a fost una semnificativă, având în vedere criza sanitară generată de COVID-19.

Salofarm a pornit în 1991 de la dorinţa unei farmaciste de a deschide un business în domeniul său de activitate. Ulterior, businessul a fost preluat de Bogdan Palade, fiul farmacistei, Salofarm fiind o afacere de familie, predată din generaţie în generaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO