Companii

Farmacia Tei se mută din locul de unde a pornit businessul în urmă cu 26 de ani

Farmacia Tei se mută din locul de unde a pornit...

Autor: Georgiana Mihalache

09.10.2018, 14:46 19800

Roxana Maftei, antreprenoarea care controlează businessul Farmacia Tei, mută primul sediu în care a început businessul din Bd. Lacul Tei din Capitală într-un spaţiu mai mare, în incinta Carrefour din Bd. Barbu Văcărescu, începând cu luna noiembrie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul farmaciei.

Dacă până în 2016, Farmacia Tei a funcţionat în două spaţii apropiate în Bd. Lacul Tei, în ultimii doi ani businessul s-a extins exclusiv în zonele cu trafic, în centrele comerciale. Prima ieşire a Farmaciei Tei din zona care a dat numele brandului a fost în zona Dristor, în 2016, când a mers cu o farmacie în acelaşi corp de clădire cu un magazin Mega Image. Spaţiul din zona Dristor are 1.000 mp, în timp ce în Bulevardul Tei farmacia funcţionează pe circa 650 mp.

Extinderea a continuat în mallul Plaza din Capitală în 2017, iar anul acesta a marcat intrarea brandului Farmacia Tei într-un oraş din afara Bucureştiului, în centrul comercial Vivo din Constanţa.

În ultimii ani, businessul Farmacia Tei a avut o creştere cu care puţine afaceri din domeniul retailului farma se pot lăuda, mai ales farmaciile cu până la zece puncte de lucru. Astfel, în 2017, afacerile Farmacia Tei s-au dublat faţă de anul anterior, până la 309 milioane de lei, arată datele publice.

Din Farmacia Tei s-a desprins businessul Bebe Tei, primul supermarket cu articole pentru copii, deschis în zona de vest a Capitalei în 2013. Bebe Tei vinde produse pentru copii, lapte praf, pamperşi, dar şi dermatocosmetice şi produse precum cărucioare şi paturi pentru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO