Companii

Farmaciile Help Net şi distribuitorul Farmexim încep anul 2022 cu un nou director general

Farmaciile Help Net şi distribuitorul Farmexim încep...

Autor: Georgiana Mihalache

01.02.2022, 10:58 322
Grupul Farmexim, din care fac parte distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi farmaciile Help Net, l-a numit la conducerea operaţiunilor din România pe  Nikolay Kolev, un manager cu 25 de ani de experienţă în domeniile farmaceutic şi financiar.

El îl înlocuieşte pe Sebastian Ring, care va rămâne în cadrul grupului Phoenix, acţionarul Farmexim şi Help Net. Sebastian Ring a fost prima numire a grupului german Phoenix în România după ce au preluat în 2018 grupul Farmexim de la antreprneorul român Ovidiu Buluc.

„Mă alătur organizaţiei din România cu mult entuziasm şi motivaţia unui nou început. Preiau ştafeta unei companii prospere, cu baze solide şi viziune puternică. Voi lucra în strânsă colaborare cu echipa locală pentru a ne atinge împreună obiectivele, dezvoltând în continuare business-ul şi consolidând structura de rezistenţă pe care o reprezintă PHOENIX în sistemul de sănătate românesc”, a spus Nikolay Kolev.

El e va ocupa atât de piaţa locală, cât şi de cea din Bulgaria, din poziţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Nikolay Kolev are o experienţă de peste 25 de ani în domeniile farmaceutic şi financiar. El a ocupat diferite poziţii cu responsabilităţi la nivel internaţional în Actavis (TEVA) şi a preluat conducerea în calitate de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie într-o companie din domeniul investiţiilor bancare pentru pieţele din Bulgaria, Europa Centrală, Rusia şi o parte din Asia. Din 2017 este director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Phoenix Pharma Bulgaria şi preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Farmaceutici din Bulgaria.

În 2018, Farmexim şi Help Net au intrat sub umbrela grupului german Phoenix, care are o prezenţă activă în 26 de ţări, cu peste 39.000 de angajaţi.

Grupul Farmexim-Help Net a încheiat 2020 cu afaceri de 734,2 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de veniturile din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO