Companii

Farmacist independent din Bacău: Monopolul marilor jucători se simte din ce în ce mai puternic. "Suntem o farmacie in­de­pen­dentă mică, de cartier, de familie, care încearcă să su­pra­vieţuiască pe pia­ţa far­ma­ceutică. Re­zis­tăm prin ser­vicii per­sonalizate şi preţ­uri com­parabile cu cele ale lanţurilor mari de farmacii"

Farmacist independent din Bacău: Monopolul marilor...

Autor: Georgiana Mihalache

12.07.2017, 18:00 809

Farmacia Majefarm din Bacău, înfiin­ţa­tă în urmă cu mai bine de două decenii, a în­re­gistrat venituri de 5,3 milioane de lei anul trecut, în avans cu 40% faţă de 2015, iar pla­nurile acţionarilor pentru următoarea pe­rioadă sunt de a creşte cifra de afaceri şi de a rezista într-o piaţă farmaceutică do­mi­na­tă de influenţa marilor lanţuri.

Suntem o farmacie in­de­pen­dentă mică, de cartier, de familie, care încearcă să su­pra­vieţuiască pe pia­ţa far­ma­ceutică. Re­zis­tăm prin ser­vicii per­sonalizate şi preţ­uri com­parabile cu cele ale lanţurilor mari de farmacii, a spus Mihai Trofin, farmacist. Com­pania Majefarm, con­trolată de familia lui Mi­hai Trofin, are în prezent 6 angajaţi în cele două puncte de lucru din judeţul Bacău, unu în mediul urban şi unu în rural.

În privinţa extinderii în oraş, acest lucru este foarte greu de realizat pe fondul unei concurenţe foarte mari şi al preţurilor pentru licenţe la un nivel destul de ridicat, a mai spus Mihai Trofin.

Din datele ZF, în Capitală licenţele de farmacii se vând cu 50.000-60.000 de euro, în timp ce în provincie preţul licenţelor variază între 100.000 de euro şi 300.000 de euro pe fondul unei competiţii crescute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO