Companii

O farmacistă din Tulcea a dezvoltat un lanţ de 47 de farmacii cu afaceri de 25 de milioane de euro. „Este din ce în ce mai dificil de gestionat o afacere în acest domeniu din cauza schimbărilor frecvente de legislaţie”

O farmacistă din Tulcea a dezvoltat un lanţ de 47 de...

Autor: Mirabela Tiron

14.01.2017, 16:46 1194
Valentina Călin, absolventă a Facultăţii de Far­macie din cadrul Universităţii Ovidius, deschidea în 1996 prima drogherie Mini-Farm în oraşul Babadag, judeţul Tulcea, iar în prezent a ajuns la o reţea de 47 de unităţi şi afaceri de 25 mil. euro.

„Este din ce în ce mai dificil de gestionat o afacere în acest domeniu din cauza schimbărilor frecvente de legislaţie, în special de modificare a preţurilor, dar chiar şi aşa în 2016 am dezvoltat reţeaua de farmacii şi am reuşit să ne înfiinţăm şi propriul depozit farmaceutic Novoline Pharm, care era absolut necesar pentru aprovizionarea centralizată cu medicamente“, a spus antreprenoarea pentru ZF.

Compania Mini-Farm a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 25 mil. euro, faţă de 20 de milioane de euro anul anterior, iar pentru   2017 antrepre­noa­rea estimează o creştere a cifrei de afaceri  cu 15% conform planului de dezvoltare pentru anul în curs. Afacerile lanţului Mini-Farm au crescut semnificativ în ultimii ani, în 2010 cifra de afaceri se ridica la 32 milioane de lei (circa 7 milioane de euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO