Companii

Farmec Cluj-Napoca a vândut în pandemie 2 milioane de produse de tip dezinfectant. Mai bine de jumătate au ajuns la consumatorul final

Farmec Cluj-Napoca a vândut în pandemie 2 milioane de...

Autor: Cristina Roşca

16.06.2021, 17:00 174

♦ Producătorul de cosmetice din Cluj a investit 500.000 de euro în demararea producţiei de biocide în pandemie, într-o perioadă în care consumul de astfel de produse era la cote maxime.

Farmec Cluj, cel mai mare pro­ducător local de cosmetice, a vândut în ultimul an circa 2 milioane de produse de tip dezinfectant. Mai bine de jumătate au ajuns la consumatorul final. Mai exact, 60% din volume au mers către distribuitori şi retaileri care vând aceste produse mai departe către români. Restul de 40% a ajuns şi au fost folosite în spitale, şcoli, primării, secţii pentru votare sau secţii de poliţie, dezinfectantul fiind utilizat pentru consum colectiv.

În ceea ce priveşte produsele Farmec, este vorba de articole de diferite dimensiuni, aşa că e posibil ca din punct de vedere al cantităţilor (litri) lucrurile să stea diferit între consumul colectiv şi cel individual faţă de statistica privind numărul de unităţi (sticle). Producătorul de cosmetice din Cluj a investit anul trecut 500.000 de euro în demararea producţiei de biocide în pandemie, într-o perioadă în care consumul de astfel de produse era la cote maxime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO