Companii

Farmec Cluj Napoca deschide magazin în „inima” Europei turistice, la Barcelona

Farmec Cluj Napoca deschide magazin în „inima”...

Autor: Cristina Roşca

01.10.2015, 11:03 893

Brandul românesc de cosmetice Farmec, produs la Cluj Napoca, a deschis un magazin de tip monobrand în Barcelona, Spania, unul dintre cele mai turistice oraşe din lume şi totodată o metropolă locuită de mulţi români plecaţi să muncească peste graniţă.

Magazinul este deschis în sistem de franciză, de către compania Mercatrom Alimentacion SL, acesta fiind de altfel modelul sub care compania se extinde pe pieţele străine precum Franţa sau Grecia cu magazine proprii.

Magazinul de tip monobrand este amplasat pe strada Carrer Provença, într-o zonă centrală, potrivit oficialilor Farmec.

”Ca urmare a cererii din partea localnicilor, a turiştilor şi a românilor stabiliţi în Spania, am decis să le oferim consumatorilor din Barcelona produse şi un brand cu tradiţie, credibilitate şi renume internaţional”, declară Doru şi Crina Rosu, proprietarii Mercatrom Alimentacion SL.

Magazinul din Barcelona este cel de-al treilea centru Farmec inaugurat în afara ţării anul acesta după ce, în primăvară, au fost deschise magazinele din Franţa (Menton) şi Grecia (Alexandroupoli). În 2014, două magazine Farmec au fost inaugurate în Grecia, la Salonic şi Katerini. Primul magazin Farmec din afara ţării a fost deschis în 2003 în Sharjah, Emiratele Unite Arabe. Din 2013, compania are un magazin de brand şi în Budapesta, într-o clădire monument istoric din zona Corvin. Pe piaţa locală sunt operate direct de către Farmec şase magazine proprii în Cluj-Napoca, Arad, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Pe lângă magazinele proprii, produsele Farmec ajung în străinătate şi prin export, în total pe listă aflându-se 30 de ţări.

Farmec este cel mai mare producător local de cosmetice, cu afaceri de peste 150 mil. lei anul trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO