Companii

Farmexim a cumpărat teren în Baloteşti pentru noul centrul logistic al companiei

Farmexim a cumpărat teren în Baloteşti pentru noul centrul logistic al companiei

Autor: Cristi Moga

02.04.2012, 00:00 1989

Distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc (foto), a cumpărat recent un teren de 3,5 hectare în localitatea Baloteşti, situată la nord de Capitală, unde va fi realizat noul centru logistic al companiei. Valoarea tranzacţiei s-a situat la 1,5 milioane de euro plus TVA, adică un preţ mediu de aproape 43 de euro/metrul pătrat.

Farmexim operează un centru logistic în zona Pipera, mai greu accesibilă, iar Ovidiu Buluc declara recent că intenţionează să dezvolte în următorii doi ani un depozit nou de 15.000 de metri pătraţi pe DN1, precum şi spaţii de birouri de 6.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de 10-12 milioane de euro.

Tranzacţia a fost intermediată şi anunţată de către firma Unireal Invest, o agenţie imobiliară cu o cifră de afaceri de 128.000 de lei în 2010 (30.000 de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Grupul Farmexim, care a ajuns anul trecut la un rulaj de 320 de milioane de euro, cuprinde compania de distribuţie cu acelaşi nume, reţeaua de farmacii Help Net, precum şi compania Green Net, care importă produse dermatocosmetice şi suplimente alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO