Companii

Farmexpert se duce spre afaceri de 3 miliarde lei: cei mari vor deveni şi mai mari, cei mici trebuie să fuzioneze ca să reziste

Farmexpert se duce spre afaceri de 3 miliarde lei: cei...

Autor: Mirabela Tiron

21.03.2019, 00:07 659

Farmexpert, al doilea cel mai ma­re distribuitor de medica­men­te de pe piaţă după vân­ză­rile din 2017, deţinut de gi­gantul Walgreens Boots Al­li­ance, ţinteşte pen­tru acest an calen­da­ris­tic afa­ceri mai mari cu cir­ca 10%, avans ce va tre­ce compania de pragul de 3 mld. lei afaceri.

„Piaţa de distribuţie de medicamen­te se maturizează, cei mari vor deveni şi mai mari, iar cei mici cred că vor alege să fu­zio­neze ca să reziste în piaţă. Dacă vor in­tra molecule noi pe piaţă, atunci valo­ric pia­ţa va creşte, dat fiind preţul aces­tora“, a spus pentru ZF Iulian Trandafir, direc­to­rul general al distribuitorului Farmexpert.

Compania distribuie medicamente că­tre 4.000-4.500 de clienţi, farmacii, cli­nici, spitale şi are aproape o mie de sala­riaţi. Cei mai mulţi producători cu care lu­crează Farmexpert sunt com­panii străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO