Companii

Fata in fata cu bancherul Misu Negritoiu

Autor: Ionut Bonoiu

07.04.2010, 23:10 192

Misu Negritoiu, unul dintre personajele de prim-plan aleprimilor ani ai tranzitiei, in postura de ministru al reformei siulterior consilier economic al presedintelui Iliescu, parasea peneasteptate scena politica in 1996 pentru a deveni bancher. Dupazece ani, el a devenit primul roman care a preluat conducereaexecutiva a ING, sucursala de la Bucuresti a grupului financiarolandez.

Meet the CEO: Lectiile lui Misu Negritoiu pentru un tanarmanager

Vazuta de departe, turnura pare o ironie a sortii. De aproapeinsa, are o logica instructiva pentru cine vrea sa priceapa cum acrescut capitalismul autohton. "Abia venind in banca, am descoperitca sunt cunoscut", afirma Negritoiu intr-o discutie cu revistaBUSINESS Magazin, care ii consacrase articolul de fond in urma cuaproape patru ani, cand tocmai fusese numit sef al ING BankRomania.

Misu Negritoiu parea ca se mira retroactiv ca si la ani bunidupa ce incetase orice activitate in guvern, era apelat "domnulconsilier", ca si cum functia de consilier al presedinteluiIliescu, detinuta timp de aproximativ trei ani, ar fi fost cel maiimportant lucru care i s-a intamplat vreodata. Fara sa nege caexperienta capatata in primele guverne postrevolutionare i-a fostutila, in toate sensurile, in anii petrecuti la ING, Negritoiuinsista insa ca politica nu i s-a potrivit si ca, mai devreme saumai tarziu, ar fi ajuns tot intr-o firma privata.

"Eu am fost norocos cu pierderea alegerilor din 1996 (de catrePDSR - n. red.); probabil altfel n-as fi putut sa mai plec", spuneabancherul, cu un oarecare aer autoironic. El spune acum ca"succesul este la interferenta dintre pregatire sioportunitati".

Negritoiu vorbeste despre cum a fost in politica si cum seconduce o banca de top la evenimentul "Meet the CEO", organizatsaptamana viitoare de revista BUSINESS Magazin. Evenimentul "Meetthe CEO" este gandit ca un moment oportun pentru un public restransde a avea acces la o discutie libera cu membri importanti aicomunitatii de business. El va cuprinde doua etape: o prezentaresustinuta de invitatul special, in care va impartasi sfaturi, ideisi experiente semnificative din cariera lor, urmata de o sesiune deintrebari si raspunsuri. Auditoriul va avea ocazia sa adresezeintrebari si sa discute, impreuna cu Misu Negritoiu, despre care arputea fi cele mai grave efecte ale crizei asupra afacerilor si cumpot fi prevenite astfel de efecte in viitor. Invitatele primeieditii "Meet the CEO" au fost cele mai puternice femei manager dinRomania, Mariana Gheorghe, Petrom si Liliana Solomon, Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO