Companii

Federaţia Solidaritatea Sanitară: Spitalele au intrat în lupta împotriva coronavirus cu un deficit de 40.000 de angajaţi; la spitalele de boli infecţioase lipsesc 698 de angajaţi

Federaţia Solidaritatea Sanitară: Spitalele au intrat...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2020, 12:36 104

Sistemul medical din România are un deficit de personal de 17,4%, ceea ce înseamnă că spitalelor publice le lipsesc aproape 40.000 de angajaţi, medici şi asistente, faţă de nivelul prevăzut în normative, arată o analiză a Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din ţările occidentale este cea mai mare şi acestea vor fi şi cele mai afectate de pandemie. Raportat pe judeţele, cele mai mari deficite de personal medical se regăsesc în Mehedinţi, Giurgiu, Galaţi şi Olt, iar cel mai bine stau spitalele din Bistriţa şi Harghita.

Doar în spitalele de boli infecţioase lipsesc 698 de angajaţi, adică 13% din total, dintre care 218 la Institutul Matei Balş şi 93 la Victor Babeş, ambele în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO