Companii

FedEx, DHL şi UPS, cele mai mari trei companii de curierat din lume, şi-au suspendat activităţile din Ucraina, Rusia şi Belarus

FedEx, DHL şi UPS,  cele mai mari trei companii de...

Autor: Miruna Diaconu

03.03.2022, 11:39 333

FedEx, DHL şi UPS, cele mai mari trei firme de curierat din lume, şi-au suspendat acitvităţile din Ucraina, Rusia şi Belarus, ca urmare a conflictului din Ucraina, conform informaţiilor furnizate de către companii.

Cele trei companii spun că focusul lor principal în această perioadă este pe siguranţa oamenilor din Ucraina.

UPS, companie de curierat care provine din Statele Unite ale Americii, cu venituri de 1,3 miliarde euro în 2020 la nivelul grupului, şi-a suspendat activităţile din Ucraina, Rusia şi Belarus.

„Accentul nostru este pus pe siguranţa oamenilor noştri, oferind servicii continue şi evitând perturbarea clienţilor noştri. Am suspendat serviciul către şi dinspre Ucraina, Rusia şi Belarus până la o nouă notificare”, spun reprezentanţii UPS.

Cu toate că firmele internaţionale de curierat fac toate eforturile să nu pună presiune pe lanţul de aprovizionare, acest lucru probabil va fi inevitabil având în vedere că piaţa transporturilor internaţionale vine după doi ani în care efectele pandemiei au creat întreruperi, întârzieri ale mărfurilor şi creşteri semnificative ale costurilor de transport.

FedEx, cu venituri anuale la nivelul grupului de circa 5 miliarde dolari, a anunţat că serviciile din Ucraina, Rusia şi Belarus sunt suspendate. Ţinând cont de contextul actual şi de impredictibilitatea situaţiei, lucrurile probabil nu se vor schimba în viitorul apropiat.

Totodată, compania germană de curierat DHL, şi-a închis birourile din Ucraina, Rusia şi Belarus, însă reprezentanţii companiei precizează faptul că scrisorile şi coletele din Germania vor putea ajunge în Ucraina, atâta timp cât acest lucru este posibil.

„În prezent, cea mai mare preocupare a noastră este siguranţa angajaţilor noştri din Ucraina şi, prin urmare, i-am sfătuit pe toţi angajaţii noştri să rămână acasă cu familiile lor. Birourile şi operaţiunile au fost închise până la noi ordine”, spun reprezentanţii DHL.

De asemenea, cele mai mari trei linii maritime din lume compania daneză Maersk, MSC, cu sediul în Elveţia şi CMA CGM, din Franţa,  au suspendat toate livrările neesenţiale către Rusia pe 1 martie, alăturându-se unei liste tot mai mari de companii care îşi suspendă sau închid activităţile din statul rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO