Companii

Feedbackul absolvenţilor: MBA-ul te ajută să iei cele mai bune decizii de business, pentru că oferă „big picture“

Feedbackul absolvenţilor: MBA-ul te ajută să iei cele...

Autor: Adelina Mihai

27.06.2022, 00:06 323

Programele de educaţie managerială de tip MBA sau Executive MBA îi ajută pe manageri să treacă la un nivel superior al maturităţii profesionale şi să îşi dezvolte o gândire antreprenorială chiar dacă lucrează într-o multinaţională, spun absolvenţii.

„Un program de EMBA îţi aduce cunoştinţe din arii complementare de business care, puse laolaltă, te ajută să percepi mult mai clar „the big picture“. Deşi lucrez de peste 17 ani în vânzări, cu multe cursuri de formare la activ, în cadrul programului am fost plăcut surprinsă să fac cel mai bun curs de negociere din carieră. În acelaşi timp, am avut cursuri din sfera resurselor umane, accounting, strategie, marketing, finance care au venit fiecare cu concepte cheie şi perspective cu aplicabilitate directă în business“, spune Bianca Niste, head of retail Unicredit Leasing Corporation şi absolventă a EMBA ASEBUSS în 2021.

Ea spune că acest program a ajutat-o să dobândească o perspectivă de "intraprenor", care o ajută să aibă o poziţionare mai corectă şi mai eficientă în business.

Alice Gheorghiu, Senior Financial Controller în cadrul Publicis Group, spune că MBA-ul i-a dat şansa de dezvoltare a personalităţii.

“Am fost pusă în situaţia de a-mi evalua pe modelul analizei de tip SWOT nu doar punctele forte şi slabe, oportunităţile şi ameninţările din zona de business, interesele carierei ci şi interesele, pasiunile personale, ambiţiile, îndoielile şi incertitudinile. Din perspectiva carierei, văd MBA-ul drept un milestone semnificativ, un punct intermediar pentru o carieră matură, un avantaj semnificativ pentru un executiv (pe zona de finance în cazul meu) într-o companie mare, multinaţională sau cu ADN antreprenorial românesc“, spune Alice Gheorghiu, absolventă a programului de EMBA ASEBUSS în 2020.

Mihai Chiriacescu, CEE Group Brand Manager PPD Romania (industria HoReCa) şi absolvent al EMBA ASEBUSS în 2021, spune că a avut ocazia să aplice practic în business, încă din timpul programului de studiu, ce a învăţat la şcoala de afaceri.

“Activez în industria de băuturi, unde canalul Horeca are o pondere foarte ridicată în cifra de afaceri, iar restricţiile apărute peste noapte au avut un impact semnificativ pentru toţi jucătorii din industrie. Astfel că diferenţa în toată acea perioadă a fost dată de capacitatea noastră ca manageri de a alege soluţiile corecte în mare viteză, de a da dovadă de flexibilitate şi adaptare la noul context. Am toată convingerea că informaţiile primite şi experienţele din cadrul cursurilor de la Executive MBA au avut o importanţă ridicată pentru mine în creionarea celor mai bune soluţii şi planuri“, a spus Mihai Chiriacescu. El a adăugat că pe parcursul programului i s-a oferit posibilitatea de a ocupa o nouă poziţie în cadrul companiei, promovând spre un rol cu atribuţii extinse la nivel regional pe zona Europei Centrale şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO