Companii

Feliciu Paraschiv, Paco Supermarket: Statul român trebuie să faciliteze importul de forţă de muncă din Republica Moldova

Feliciu Paraschiv, proprietarul Paco Supermarket. Mediafax Foto

Feliciu Paraschiv, proprietarul Paco Supermarket. Mediafax Foto

Autor: Cristina Bellu

06.06.2017, 00:06 682

Feliciu Paraschiv, proprietarul lanţului de supermarketuri Paco cu zece unităţi în ju­deţul Vrancea, consideră că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă com­pa­niile româneşti este deficitul de forţă de muncă.

„Ar trebui să deschidem graniţa cu Mol­dova pentru a atrage forţă de muncă proas­pătă. De asemenea, avem nevoie de inter­ventia sta­tului pentru protectia pieţei şi trebuie să înce­pem să producem produse ali­mentare. Statul ar trebui să suprataxeze intrarea produselor străine în România”, a declarat Feliciu Paraschiv, în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine. El conduce o companie cu afaceri de aproape 70 de milioane de lei anul trecut şi mai bine de 200 de angajaţi.

Tot mai mulţi antreprenori vorbesc despre o lipsă acută de forţă de muncă şi cer statului înfiinţarea de şcoli de meserii pentru ca piaţă să be­neficieze de candidaţi pentru posturile dis­po­nibile în sectoarele cheie ale economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO