Companii

Fermierii sunt îngrijoraţi de lipsa precipitaţiilor din sol, iar Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, spune că riscăm să ne confruntăm cu o secetă severă în acest an agricol. Anul 2020 a fost cel mai secetos pentru România de până acum, conform statisticilor, iar producţia de cereale a fost cu 40% mai mică decât în anul anterior

Fermierii sunt îngrijoraţi de lipsa precipitaţiilor...

Autor: Florentina Niţu

23.02.2022, 10:00 131

Lipsa precipitaţiilor din sol din Dobrogea şi Bărăgan, în special, îi îngrijorează pe fermieri, iar Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, susţine că în anul agricol 2021-2022 România riscă să se confrunte cu o secetă severă şi este nevoie de măsuri urgente pentru acest fenomen. În acest context, el vede necesară implicarea Comisiei Europene pentru sprijinirea fermierilor.

„Anul agricol 2021-2022 se manifestă în România cu o presiune din partea situaţiei climaterice, pentru că nivelul de precipitaţii a fost foarte scăzut şi riscăm ca în perioada următoare să ne confruntăm cu o secetă severă, mai ales în estul şi sud-estul României. Cred că trebuie ca decidenţii din cadrul Comisiei să deschidă o cale a dialogului pe acest subiect, să putem lua măsuri urgente, pentru că anul agricol 2021-2022 prezintă mai mulţi factori de risc asociaţi şi ei necesită răspuns la nivel european pentru toate cele 27 de state membre“, a declarat ministrul agriculturii în cadrul Consiliului de Agricultură şi Pescuit, ce s-a desfăşurat la Bruxelles.

Fermierul Nicolae Sitaru, proprietarul Elsit Com, care cultivă cereale pe o suprafaţă de peste 2.000 de hectare în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, spune că este îngrijorat de lipsa precipitaţiilor din pământ, din Bărăgan, dar subliniază că „deocamdată situaţia nu este ca în 2020“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO