Companii

Fie criza cât de rea, românii tot pleacă în străinătate. Deficitul din turism rămâne aproape de 200 milioane de euro lunar. Românii au cheltuit în luna iulie pe călătoriile în străinătate jumătate din suma cheltuită în aceeaşi lună a anului trecut

Fie criza cât de rea, românii tot pleacă în...

Autor: Miruna Diaconu

15.09.2020, 18:45 321
În luna iulie, apetitul româ­nilor pentru vacanţele în afara ţării a crescut odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie.

Deficitul din turism a fost în luna iulie a acestui an de 183 mil. euro, ceea ce reprezintă o sumă mai mare cheltuită de români în afara ţării faţă de suma cheltuită de străini în România. Deficitul din turism în luna iulie 2019 a fost 235 milioane euro, conform calculelor ZF pe baza datelor Băncii Naţionale a României.

În primele şap­te luni ale aces­­tui an, defi­citul din tu­rism a ajuns la 950 mili­oa­ne euro, faţă de peri­oada similară a anului trecut când deficitul din turism a fost de 1,3 miliarde euro. Deşi deficitul din turism la şapte luni este mai mic faţă de cel de anul trecut, datorat perioadei stării de urgenţă, odată cu redeschiderea graniţelor şi plecarea românilor în destinaţiile lor preferate precum Grecia sau Bulgaria, deficitul în luna iulie este aproape de 200 milioane euro, ca cel din luna iulie a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO