Companii

Fiecare român a consumat anul trecut 3 pastile de Nurofen

Fiecare român a consumat anul trecut 3 pastile de Nurofen

Autor: Luiza Chiroiu

14.07.2015, 00:04 234
Românii au cumpărat din farmacii 4,4 milioane de cutii de Nurofen pentru adulţi, anul trecut, în valoare totală de 80,5 mil. lei, potrivit datelor furnizate de Reckitt Benckiser (RB), producătorul în portofoliul căruia se află medicamentul. Nurofenul este cel mai bine vândut medicament fără prescripţie medicală (OTC, over the counter) din România. Compania nu a precizat care a fost volumul de vânzări din 2013.
 
Potrivit datelor colectate de ZF, o cutie de Nurofen 200 mg costă în România mai mult decât în Olanda, Marea Britanie, Polonia sau Letonia, în timp ce în Germania un astfel de produs are un preţ dublu, însă salariul minim în cea mai puternică economie din Europa este de şapte ori mai mare decât în România. „În fiecare ţară, Nurofen recomandă pentru fiecare medicament un preţ de vânzare către pacient, însă acesta rămâne la latitudinea fiecărei farmacii“, a spus pentru ZF Mike Tignol, general manager RB South Eastern Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO