Companii

Fildas a avut afaceri de 539 milioane de euro din distribuţia de medicamente

Anca Vlad

Anca Vlad

Autor: Georgiana Mihalache

04.04.2017, 00:07 1321

Fildas Trading, distribuitorul de medicamente con­trolat de Anca Vlad, care mai conduce şi lanţul de far­macii Catena, a avut afaceri de 539 de milioane de euro în 2016, cu aproape 45% mai mult faţă de anul anterior.

Fildas a adăugat anul tre­cut încă 1.000 de far­macii pe lista de clienţi apro­vizionaţi cu medi­ca­mente, iar creşterea vân­zărilor a dus distribuitorul pe locul al treilea în topul ce­lor mai mari jucători, în faţa Farmexim.

„Cu un buget aprobat de 10 milioane de euro se va construi un centru logistic la Iaşi şi se va realiza extin­de­rea substanţială a capacităţilor logistice în Bucureşti şi Cluj. De asemenea, se va extinde capacitatea birourilor deţinute de Fildas în Bucureşti“, a spus Anca Vlad.

În pre­zent, în cadrul Fildas lucrează 860 de angajaţi, după ce anul trecut au fost angajate aproape 100 de persoane. In­ves­tiţiile din anul trecut au vizat mărirea şi reorganizarea spa­ţiilor logistice din Piteşti şi Bucureşti.

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente este dominat de Mediplus, cu afaceri de 888 de milioane de euro în 2016, urmat de Farmexpert, cu afaceri de 690 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO