Companii

Filiala locala a importatorului Subaru devine centru regional

Filiala locala a importatorului Subaru devine centru regional

Gama Subaru a fost extinsa prin lansarea modelului de clasa medie Legacy

23.06.2008, 19:04 34

Subaru Motors Trading Romania va deveni cel mai nou centru regional al constructorului japonez incepand cu anul viitor, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.
"In perioada imediat urmatoare vom stabili in Romania un nou centru regional, care va gestiona activitatea atat a reprezentantelor locale, cat si a celor din Republica Moldova, Bulgaria si Macedonia. In acelasi timp, compania va ramane in continuare parte a Subaru Motors Hellas", a declarat pentru ZF Theodore Clouvas, general manager al Subaru Motors Hellas.
Subaru Motors Trading estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de 16 milioane de euro si vanzari de 700 de unitati, in crestere cu 70% fata de 2007.
"In urmatorii ani estimam ca vanzarile din Romania le vor depasi pe cele din Grecia, in principal datorita evolutiei pietelor, dar si introducerii motorizarii diesel, avand in vedere cota de aproape 50% a acestora din piata totala", a spus Clouvas, care estimeaza pentru acest an vanzari de 2.400 de unitati in Grecia si de 1.100 de masini in restul pietelor balcanice, care includ si Romania.
Potrivit oficialului Subaru Motors Hellas, pana in 2010 marca japoneza va ajunge la o cota de 0,4% din piata locala, in timp ce pe piata elena aceasta este de 0,8%.
Gama Subaru disponibila pe piata locala a fost extinsa prin lansarea modelului de clasa medie Legacy si a crossoverului Outback cu noua motorizare boxer diesel. Acestea sunt disponibile in cadrul retelei de dealeri la un pret incepand cu 28.332 de euro cu TVA inclusa, pentru Legacy, respectiv 30.226 de euro pentru Outback.
"In intervalul iulie-decembrie estimam ca din totalul vanzarilor modelelor Legacy si Outback, 46% vor reprezenta versiunile diesel ale acestora. Daca luam in calcul vanzarile pe acest an ale Subaru, acestea vor detine cel mai probabil o cota de 10-15%", a spus Razvan Antoniu, sales manager in cadrul Subaru Motors Trading.
Reteaua de dealeri a Subaru Motors Trading este in prezent alcatuita din 12 concesionari, si care, potrivit oficialilor, va ajunge la 20 de reprezentante pana la finele lui 2009, toate fiind alcatuite din showroom, service si depozit pentru piese de schimb.
"Pana la finele anului viitor in Capitala se vor mai construi doua noi reprezentante. Prima va fi in partea de est, la iesirea spre Constanta, unda va fi sediul noului centru regional, si care va include un atat un centru de formare, cat si un showroom, suprafata totala fiind de 15.000 mp, iar investitia va fi de 9 mil. euro. Cel de-al doilea va fi in partea de vest a Bucurestiului. Ambele vor reprezenta investitii ale Subaru Motors Trading", a subliniat Antoniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO