Companii

Final Distribution a investit 0,5 mil. euro într-o fabrică de ţiglă metalică

Final Distribution a investit 0,5 mil. euro într-o fabrică de ţiglă metalică

Autor: Cristi Moga

20.06.2012, 00:00 300

Final Distribution, companie care se ocupă de importul şi producţia de sisteme de acoperiş, a finalizat o investiţie de 0,5 mil. euro într-o linie de producţie de ţiglă metalică situată în localitatea Băicoi, judeţul Prahova, unde deţine şi o fabrică de burlane şi jgheaburi.

Linia de producţie are o capacitate de 1 milion de metri pătraţi anual, iar pentru acest an compania controlată de omul de afaceri Dan Mircescu estimează realizarea unor vânzări de circa 100.000 de metri pătraţi de ţiglă sub brandul Novatik.

Cei mai mari jucători de pe piaţa de ţiglă metalică sunt companii precum Ruukki, Lindab sau Megaprofil. Compania prahoveană, care şi-a început activitatea pe piaţa locală prin importuri de materiale de construcţii, mizează în acest an pe o creştere a veniturilor de 16%, până la aproximativ 5 milioane de euro, şi îşi propune realizarea primelor exporturi din producţia realizată în Băicoi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO