Companii

Financial Times. Topul celor mai bune programe de MBA în 2022. Şcolile de afaceri din SUA domină clasamentul

Financial Times. Topul celor mai bune programe de MBA în...

Autor: Ramona Cornea

27.06.2022, 00:06 204

Salariile mari ale absolvenţilor de MBA au ajutat şcolile de afaceri din SUA să ajungă pe primele locuri în clasamentul Financial Times 2022, după un an cu o cere­re puternică de astfel de programe, pe fondul pandemiei. Wharton şi Columbia s-au clasat pe primele două poziţii în clasament, iar americanii de la Harvard Business School şi Insead, şcoală cu prezenţă în Franţa şi Singapore, au completat podiumul. În medie, salariul absolvenţilor de la Wharton ajunge la 19.800 de dolari pe lună la trei ani de la absolvire, iar cel al absolvenţilor programului de MBA de la Columbia ajunge la 18.200.

La nivelul superior al clasamentului programelor de MBA de la nivel mondial sunt şi cele de la Northwestern University, Kellogg School of Management, Stanford Graduate School, London Business School şi Yale School Management.

Clasamentul Financial Times este realizat din date precum salariile absolvenţilor la trei ani după absolvire, cantitatea de cercetare publicată în reviste recunoscute şi diversitatea studenţilor şi a facultăţilor. Colectarea datelor a fost întreruptă în 2020 de pandemie, fapt care a determinat o serie de şcoli americane, inclusiv Harvard, Stanford şi Wharton, să suspende participarea în 2021 şi astfel să nu apară poziţia lor în topul din Suplimentul MBA Insider.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO