Companii

Finlandezii de la Ruukki speră la afaceri mai mari cu 10% în 2012

Autor: Andreea Neferu

08.02.2012, 12:00 186

Producătorul de materiale de construcţii metalice Ruukki România, subsidiara locală a gigantului finlandez Rautaruukki, estimează pentru anul acesta o creştere a vânzărilor de cel puţin 10%.

Compania a raportat în 2010 la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 82,2 milioane de lei (19,5 milioane de euro) şi estima pentru 2011 o creştere a business-ului de circa 70%, până la peste 33 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF. Cu o creştere de cel puţin 10% anul acesta, Ruukki ar putea ajunge la afaceri pe piaţa locală de peste 36 de milioane de euro.

"Anul trecut Ruukki a reuşit să fie implicată în cele mai importante proiecte dezvoltate în Europa Centrală şi de Est. Fabrica din România a livrat produse pentru lucrări de mare anvergură în această regiune. În România compania a livrat componente metalice pentru proiecte extrem de diverse, de la spaţii frigorifice până la stadioane", a declarat Marian Pîrvu, business manager al grupului pentru România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Slovenia, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Finlandezii au intrat pe piaţa românească în anul 2001, ca importatori de învelitori metalice. Fabrica din Bolintin Deal a companiei a fost finalizată în 2008, în urma unei investiţii de circa 35 mil. euro.

Ruukki concurează pe piaţa locală a materialelor de construcţii metalice cu jucători precum Megaprofil sau Lindab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO