Companii

Firea face un program pentru start-up-uri: Bucharest Start-Up City vrea să sprijine 200 de afaceri mici cu 50.000 de euro fiecare

Firea face un program pentru start-up-uri: Bucharest...

Autor: Florentina Niţu

13.03.2019, 15:36 420

Primăria Capitalei alocă un buget de 10 milioane de euro din bugetul de stat pentru programul Bucharest Start-Up City, prin care promite să sprijine 200 de antreprenori să pornească o afacere în Bucureşti cu o finanţare de maximum 50.000 de euro.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a semnat un parteneriat cu Florin Nicolae Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Metodologia pentru avizarea programului va fi publicată în cursul zilelor de azi sau mâine, potrivit lui Florin Jianu.

„Programul Bucharest Start-up City este menit să încurajeze tinerii întreprinzători să îşi dezvolte afaceri în Bucureşti. Vom finanţa din bugetul din acest an 200 de start-up-uri, valoarea totală a programului fiind de 10 milioane euro. Valoarea maximă acordată unei afaceri va fi de 50.000 de euro şi estimăm că, prin această iniţiativă, vom crea aproximativ 400 de locuri de muncă. Totodată, vom oferi asistenţă şi suport în dezvoltarea afacerilor, iar cheltuiala banilor publici va fi monitorizată. Doresc să subliniez că vor fi acceptate iniţiative din toate domeniile, criteriul de bază fiind calitatea şi dorinţa întreprinzătorilor de a implementa un plan de afaceri viabil", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Bugetul de stat nu a fost adoptat încă, deoarece guvernul a venit cu un proiect pentru bugetul pe anul 2019 abia în februarie, iar preşedintele l-a contestat la Curtea Constituţională şi apoi l-a retrimis în Parlament pentru reexaminare.

Florin Nicolae Jianu a spus că prin acest program îşi propun să acorde finanţarea bazându-se pe calitate şi dorinţa întreprinzătorilor de a porni propriul business.

Platforma ar trebui să fie operaţională pe 25 aprilie, dată de la care proiectele pot fi depuse. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO