Companii

Firma Apa Calipso şi-a majorat afacerile cu 30% anul trecut şi a livrat 210 de milioane litri de apă

Firma Apa Calipso şi-a majorat afacerile cu 30% anul...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2018, 11:44 507

Apa Calipso, firmă înfiinţată în 1991 de  o familie de antreprenori, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 65 de milioane de lei, în creştere cu 30%, şi a livrat 210 de milioane  de litri de apă, evoluţia afacerilor fiind susţinută de investiţiile de 10 milioane de lei realizate în ultimii 2 ani.

“Numai în 2017 am investit aproximativ 5 milioane de lei în modernizarea şi eficientizarea capacităţii de producţie şi ne-am extins reţeaua de colaboratori . Am pus accent pe reducerea amprentei de carbon şi am investit în tehnologii noi de ambalare care reduc consumul de plastic cu 60 de tone anual.  Creştem organic şi natural”, declară Daciana Siderache, director general Apa Calipso. 

Apa de izvor îmbuteliată de Apa Calipso a ajuns la consumator prin intermediul magazinelor tradiţionale şi preponderent în magazinele din comerţul modern.

“2017 a fost unul bun din punctul de vedere al volumelor, dar a dus şi provocări considerabile, precum creşterea importantă a preţului ambalajelor determinată de evoluţia preţului petrolului la nivel mondial sau presiuni interne venite din zona fiscalităţii fluctuante”, a declarat Daciana Siderache

Compania îşi propune să investească în eficientizarea şi extinderea capacităţii de producţie si de depozitare, precum şi la reducerea cantitatii de plastic pusă pe piata.

“Anul acesta am planificat un buget de investiţii de 4 milioane de lei. Suntem întotdeauna la curent cu noile tehnologii în domeniu şi ne propunem să implementăm cele mai moderne aparaturi de producere şi ambalare, care sunt prietenoase cu mediul, dar şi eficiente. Gândim şi extinderea portofoliului de produse”, a mai adăugat Daciana Siderache.

Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei. Compania a fost înfiinţată în anul 1991, având acum peste 170 de angajaţi. Proiectul de extindere a capacităţii de îmbuteliere finalizat anul acesta ridică valoarea totală a investiţiilor în producţie ale companiei la peste 14 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO