Companii

Firma de avocatură Dentons a asistat NEPI Rockcastle în contractarea unui credit verde în valoare de 60 mil. euro de la un sindicat bancar condus de BRD

Simona Marin, partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti

Simona Marin, partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti

Autor: Cristina Bellu

18.01.2023, 12:35 261

Avocaţii firmei de avocatură Dentons au oferit consultanţă NEPI Rockcastle, principalul investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare proprietar de mall-uri din România, într-o nouă finanţare verde în valoare de 60 de milioane de euro pentru centrul comercial Ploieşti Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale.

Împrumutul de 60 milioane de euro se încadrează în categoria finanţărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuţie substanţială la atenuarea riscurilor climatice, proiectul finanţat beneficiind de certificarea sustenabilă “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, şi a atestatului de performanţă energetică de Clasa A.

“Această nouă finanţare “verde” reprezintă încă un proiect care întăreşte lichiditatea Grupului la termeni de piaţă atractivi şi reflectă angajamentul nostru pe termen lung faţă de sustenabilitate”, spune Eliza Predoiu, CFO al NEPI Rockcastle.

Dentons a gestionat şi coordonat tranzacţia de finanţare de la etapa de structurare până la finalizare.

Simona Marin, partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti, a condus echipa juridică, fiind asistată de Ştefi Ionescu (senior associate) şi Alin Serea (associate), de echipa departamentului de drept imobiliar – Bogdan Papandopol (partner), Luiza Onofrei (senior associate) şi Isabela Gheorghe (associate), precum şi de avocaţi ai departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Amsterdam - Marcel Janssen (partner) şi Iris van Noort (associate).

“Această tranzacţie subliniază încă o dată capabilităţile Dentons în proiecte de finanţări verzi şi reafirmă angajamentul de a sprijini clienţii în proiecte care vor contribui la crearea unui viitor mai durabil pentru generaţiile următoarele din România şi din întreaga lume”, concluzionează Simona Marin, partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO