Companii

Firma de avocatură ZRVP a consiliat Ana Hotels în tranzacţia cu grupul IHG® Hotels & Resorts pentru operarea hotelului Athénée Palace din Capitală

Firma de avocatură ZRVP a consiliat Ana Hotels în...

Autor: Cristina Bellu

01.08.2022, 11:38 221

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) a acordat asistenţa juridică în tranzacţia prin care Ana Hotels a încheiat contractul de management hotelier cu grupul internaţional IHG® Hotels & Resorts pentru operarea hotelului Athénée Palace sub brandul InterContinental® Hotels & Resorts începând cu anul viitor.

Echipa de avocaţi a fost compusă din Marina - Crenguţa Florea şi Mihai Băjenaru, parteneri în cadrul departamentului de consultanţă al ZRVP, şi a fost implicată în revizuirea şi negocierea documentelor aferente tranzacţiei cu focus pe stabilirea echilibrului contractual prin raportare la angajamentele asumate de părţi sub aspectul termenilor şi condiţiilor în care va avea loc operarea hotelului pe durata celor 20 de ani de colaborare.

„Ana Hotels este un jucător cu o puternică reputaţie pe piaţa hotelieră, cu planuri ambiţioase de dezvoltare, care s-a adaptat constant pentru a asigura creşterea nivelului de confort şi alinierea serviciilor sale cu cele ale marilor hoteluri de lux din lume”, spune Marina - Crenguţa Florea, partener ZRVP.

Hotelul Athénée Palace are o istorie de 108 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. În urma rebrandingului va deveni singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts.

Grupul Intercontinental, cu sediul în Marea Britanie, este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, cu un portofoliu de peste 6.000 de hoteluri în peste 100 de ţări, conform informaţiilor de pe site-ul IHG. Grupul are un portofoliu de 17 branduri, printre care Interconti­nental, Crowne Plaza, Kimpton, Six Senses sau Holiday Inn.

Grupul hotelier, listat la bursa de valori de la Londra, a avut anul trecut venituri de 2,9 miliarde dolari. Veniturile totale ale tuturor hotelurile din portofoliul IHG a fost de 19 miliarde dolari în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO