Companii

Firmele care angajează elevi şi studenţi în perioada vacanţei pot primi stimulente de 250 de lei/lună

Firmele care angajează elevi şi studenţi în perioada...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2019, 12:14 586

Firmele care angajează elevi sau studenţi pe perioada vacanţei pot beneficia de un stimulent financiar lunar în valoare de 250 lei de persoană, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri propria, potrivit Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat pentru un program de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza următoarelor documente:

a) contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;

b) contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Potrivit celor mai recente date ale ANOFM, firmele au disponibile 30.373 locuri de muncă la nivel naţional. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO