Companii

Firmele de leasing operaţional iau la ţintă retailerii online

Bog­dan Apahidean

Bog­dan Apahidean

Autor: Bogdan Alecu

18.05.2016, 00:07 1254

Companiile de leasing opera­ţional văd potenţial de creştere prin a atrage retailerii care doresc să închi­rie­ze flote de vehicule co­mer­ciale pentru a livra direct produsele către clienţi şi nu cu ajutorul curierilor.

„Retailerii şi magazi­ne­le online au tot inte­re­sul să-şi menţină clienţii mul­ţumiţi, mai ales atunci când vine vorba de livra­rea produ­se­lor. Dacă aces­tea vor avea pro­pria flo­tă de comer­ciale pen­tru a livra pro­du­sele, atunci va exis­ta po­tenţial şi pentru lea­sing opera­ţio­nal pe acest seg­ment“, a spus Bog­dan Apahi­dean, pre­şe­dintele Aso­ciaţiei Com­pa­ni­ilor de Leasing Ope­ra­ţional din Ro­mâ­nia (ASLO), care mai deţine şi func­ţia de direc­tor general al Leaseplan, cea mai mare companie de pe piaţa de profil.

Dan Ostahie, CEO şi proprietar al Altex, declara într-un interviu acor­dat ZF faptul că retailul devine din ce în ce mai mult un business de logis­tică şi în momentul în care teritoriul preţ va fi epui­zat, terenul de bătaie va fi în servicii, iar în opinia sa în piaţă există o mare ne­mul­ţumire a clienţilor le­ga­tă de serviciile de livare. Altex, cel mai mare jucă­tor de pe piaţa locală de re­tail electro-IT, are în plan ca în vara anului vi­itor să fie gata să gestio­ne­ze prin forţe proprii toate opera­ţiu­nile aferente comen­zi­lor din Bucureşti - inclu­siv livrarea coletelor până la uşa cli­en­ţilor - cu posibilitatea ca „raza de ac­ţiune“ să fie extinsă şi la alte oraşe mari din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO