Companii

Firmele de leasing se pot înscrie în programul IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje până în data de 16 aprilie, plafonul de garantare aprobat de Guvern pentru 2021 fiind de 2 miliarde lei

Firmele de leasing se pot înscrie în programul IMM...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2021, 16:20 109

Firmele de leasing se pot înscrie în programul IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje până în data de 16 aprilie, plafonul de garantare aprobat de Guvern pentru 2021 fiind de 2 miliarde lei.

Prin Schema de Ajutor de minimis aferentă programului, Ministerul Finantelor subvenţionează dobânzile aferente finanţărilor de tip leasing financiar, în procent de până la 50%, pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanţării, iar comisionul de administrare şi comisionul de risc sunt subvenţionate integral pe toată durata derulării contractelor.

Măsurile de susţinere în cadrul acestui program sunt valabile pentru contractele  încheiate, până la data de 31 decembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a transmis invitaţii de înscriere în program către 23 operatori de leasing financiar.

“Prin plafoanele de garantare aprobate de către Guvernul României pentru anul 2021 lei, în valoare de 18 miliarde lei, sunt create premisele finanţării economiei, a continuării parteneriatului pentru relansarea economiei la care sunt chemaţe să contribuie IMM-urile, sistemul financiar şi FNGCIMM, ca instrument specializat al statului pentru facilitarea creditării. Adresăm invitaţia de participare în program a operatorilor de tip leasing financiar, împreună cu care, am convingerea, că vom face din programul IMM LEASING DE ECHIPAMENTE SI UTILAJE un program de suces.”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Instituţiile financiare nebancare care doresc să se înscrie în program trebuie să transmită FNGCIMM solicitările pentru alocarea de plafoane de garantare în funcţie de nivelul estimat al finanţărilor pe care le vor acorda în anul 2021 în cadrul programului, precum şi nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor, cu încadrarea în limitele prevăzute la art. 1 alin. (4) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr.766/2020, în cazul noilor înscrieri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO