Companii

Flamingo: retailul electro, 250 mil. euro in sezonul estival

08.07.2008, 18:40 21

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo International, al treilea jucator de pe piata, estimeaza ca va inregistra in aceasta vara vanzari de 33- 34 de milioane de euro, ceea ce reprezinta circa 15% din totalul pietei de profil, evaluata la 250 mil. euro pentru intervalul iunie-august.
Pentru primul semestru compania a anuntat ca dinamica vanzarilor a fost de aproape 50%, comparativ cu anul trecut, cand rezultatul raportat a fost de 67,95 milioane de euro. Pentru intregul an tinta de vanzari bugetata de Flamingo este de aproximativ 210 milioane de euro.
"Vanzarile Flamingo din vara vor fi intre 10 si 15% din totalul pietei, care are o valoare de 250 de milioane de euro. Desi prin traditie perioada verii se caracterizeaza printr-un ritm mai lent al vanzarilor, acestea vor fi impulsionate de oferetele produselor sezoniere", a declarat Jiri Rizek, directorul general al Flamingo International.
Valoarea vanzarilor pe perioada celor trei luni de vara reprezinta, potrivit Flamingo, 20% totalul rulajului anual si va fi in 2008 cu aproximativ 15% mai mare decat anul trecut.
Categoriile de produse ce vor sustine vanzarile in urmatoarele luni sunt aparatele de aer conditionat, aparatura foto-video si aparatele de refrigerat, bugetele consumatorilor urmand sa fie orientate in principal spre acest tip de achizitii.
"Ne asteptam ca in sezonul de anul acesta romanii sa cheltuie in medie 100 de euro pentru aceste produse, valoare mai ridicata in cazul produselor de folosinta indelungata si mult inferioara in cazul celor din gama accesoriilor", a declarat Rizek.
Pentru anul in curs Flamingo urmareste o crestere de trei ori a vanzarilor de aparate de aer conditionat, iar in cazul aparatelor frigorifice tinta a fost stabilita la 50.000 de unitati. Veniturile din comercializarea de aparate frigorifice urmeaza sa ajunga astfel la 16 milioane de euro, cu 30% mai mult decat in 2007. Piata de aparatura frigorifica a fost evaluata la 143 de milioane de euro.
Piata de aparate de aer conditionat se ridica la 100 de milioane de euro, potrivit datelor din piata, jumatate din volum fiind absorbit de piata din Capitala.
Varful vanzarilor perioadei de vara a fost identificat de Flamingo in luna august, care coincide cu finalul concediilor, dar si cu intoarcerea romanilor care lucreaza peste granite.
"Romanii de afara sunt in continuare un segment important din piata si pentru vara aceasta. De asemenea, vor conta mult si cumparaturile din perioada de pregatire "back-to-school" de catre parinti si ne asteptam ca o mare dinamica sa aiba electrocasnicele mari", a spus Rizek.
Piata electrocasnicelor mari, ce include aparate frigorifice, aragazuri, masini de spalat, se va ridica la 540 mil. euro.
Titlurile Flamingo au consemnat in cursul sedintei de ieri o stagnare la valoarea de 0,2050/actiune, capitalizarea fiind de 160 mil. lei ( 44,3 mi. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO